Krisovning.se Välkommen till Krisovning.se

Är du beredd om skolan drabbas av en storbrand?

Antalet anlagda skolbränder i Sverige har ökat med 47 procent på̊ två år och är det högsta sedan 2008. Det visar en kartläggning som Brandskyddsföreningen Sverige gjort. Under förra året inträffade det 429 anlagda bränder på skolor runtom i Sverige.

Det innebär att 64 procent av förra årets 667 skolbränder var anlagda. Många anlagda bränder blir tyvärr storbränder, Stora delar av skolan totalförstörs och skapar stora problem för skolpersonalen, elever och aktuell kommun.

Är Du beredd på en stor skada?

Informationsbolaget har producerat ett krisövningsspel som testar skolans krisorganisation. Spelet gäller en nattlig storbrand på̊ en skola mitt under terminen. Spelet är indelat i fem avsnitt: Detta har hänt - vår skola brinner, Vad gör vi ? Informationsarbetet, Krishantering och Dagen efter. Spelet genomfors med hjälp av ett antal powerpointbilder och en manual. Skolan utser spelledare.

Prov demo här

Skolan/kommunen köper en årslicens med fritt antal inloggningar. Grundpriset är 3.900 kr exkl. moms. Begär offert om flera skolor skall medverka i projektet.

Kontakta Karsten Erichs, karre@informationsbolaget.se, tel 070-247 23 00